+034 986 09 02 04 Domingo 15 de Setembro de 2019

O Centro Superior de Hostalería de Galicia participa este sábado no salón Etiqueta Negra Gourmet


Seis alumnos do centro presentarán o seu proxecto fin de carreira a través dun showcooking con catro elaboracións baseadas nas conservas

Seis alumnos do Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG) presentarán este sábado o seu proxecto fin de carreira no Salón Etiqueta Negra Gourmet en Pontevedra.

Nicolás Appert, cociñeiro francés que inventou o método de preservación hermética dos alimentos e fundou a primeira fábrica de conservas do mundo, é a referencia do traballo de Sergio Couto, Catarina Fernández, Sergio Fernández, Alberto Gómez, Jorge Maciñeiras e Raúl Rodríguez que elaborarán catro elaboracións nun showcooking no marco de o dito evento.

Así, baixo o título “De Nicolás Appert á cociña de mañá” estes seis alumnos galegos presentarán, ás 12:30h no Anfiteatro Mahou do Recinto Feiral de Pontevedra, as seguintes propostas: coctail Perro Salado con berberecho, coca de sardiña afumada, bao negro de mexilón en escabeche e ensalada de codorniz.

O obxectivo é mostrar con este reto que existen varios tipos de conservas e que dar a coñecer ao consumidor final que as conservas tamén poden formar parte da alta cociña.

A actividade forma parte dun proxecto fin de carreira que desenvolverán ao longo de todo este curso académico e que deberán superar para obter a titulación.

Neste senso, os alumnos explotarán o restaurante á carta do CSHG durante unha semana, do 20 ao 24 de febreiro, con estas e outras elaboracións no seu proxecto que despois será avaliado por un tribunal académico desde un punto de vista gastronómico, pero tamén de negocio.

Presenza do CSHG
Por outra parte, o Centro Superior de Hostelería de Galicia tamén estará representado en Etiqueta Negra Gourmet durante os tres días cun stand onde informará aos visitantes ao evento sobre a súa oferta formativa, que consta das titulacións de Diploma Superior en Xestión Hoteleira e Diploma en Gastronomía e Xestión en Cociña.

Deja un comentario