+034 986 09 02 04 Luns 24 de Setembro de 2018

O alcalde da Lama inspecciona o inicio dos traballos de acondicionamento dun parking disuasoria fronte ao Centro de Saúde


Jorge Canda dá con iso resposta a unha demanda veciñal á vez que contribúe a humanizar o centro urbano da localidade con preto dun centenar de prazas de aparcadoiro gratuíto

O alcalde da Lama, Jorge Canda Martínez, inspeccionou a posta en marcha dos traballos para conformar un aparcadoiro disuasorio fronte ao Centro de Saúde que dispoñerá de preto dun centenar de estacionamento perfectamente sinalizados e pintados para uso público gratuíto.

Con esta actuación o rexedor dá resposta a unha demanda veciñal expresada na última asemblea celebrada na Casa do Pobo dá Lama á vez que se continúa co proceso de humanización e modernización de servizos no centro urbano da localidade.

A obra prevé a creación de preto dun centenar de aparcadoiros que estarán perfectamente sinalizados e delimitados por un pintado horizontal sobre unha superficie asfaltada que foi ampliada fronte ao Centro de Saúde e o local municipal de usos múltiples para un mellor aproveitamento do espazo dispoñible. Tamén contempla o peche perimetral do recinto de aparcadoiro cunha beirarrúa e un paso peonil elevado que comunicará a Alameda co parking.

Así mesmo, o Concello dá Lama aproveitará a intervención para mellorar o aspecto e a imaxe que presenta a zona para que resulte máis idónea coa contorna urbana así como para realizar diversas obras de canalización e saneamento de pluviais coa intención de que se produza unha mellor recollida da auga de choiva e sexa perfectamente dirixida ao sistema de evacuación municipal.

Este aparcadoiro será de uso totalmente gratuíto e permanente coa intención de que aqueles veciños e veciñas que se acheguen ata o centro urbano da Lama dispoñan dun lugar adecuado para estacionar os seus vehículos comodamente a un paso do centro de saúde, colexio, edificio municipal de usos múltiples e os establecementos comerciais e hostaleiros da zona.

Mentres se executan as obras, ao ser restrinxido a zona de aparcadoiro existente, o Concello da Lama habilitou de forma provisional a Alameda, un espazo empedrado de goce urbano, que será utilizado tamén, polo menor espazo de tempo posible, para que poidan estacionar os vehículos das persoas que visiten o centro urbano da Lama.

Deja un comentario