+034 986 09 02 04 Xoves 14 de Novembro de 2019

SOUTOMAIOR E PAZOS DE BORBÉN VOLVERÁN A ORGANIZAR O seu OBRADOIRO DUAL DE EMPREGO “RIO PEQUENO”


O ciclo outorga certificados de profesionalidade de nivel 1 e 2

Tras o éxito cultivado nas dúas edicións anteriores, os Concellos de Soutomaior e Pazos de Borbén volverán organizar o seu obradoiro de emprego “Rio Pequeno”. A iniciativa levará a cabo en cásaa-taller de Alxán e formará a 20 veciños nas especialidades de operacións básicas de cociña e servizo de restaurante/bar. Unha formación que será recoñecida cos niveis 1 e 2 de profesionalidade certificados pola Xunta de Galicia.
O proxecto ten varias finalidades, tal e como explicou o alcalde de Soutomaior, Agustín Reguera, “a máis importante é que 20 veciños poidan recibir unha formación con certificación de profesionalidade que lles permita acceder ao mercado de traballo”, ao que engadiu que, “tamén terá o seu impacto no resto de poboación do municipio grazas a todas as actividades que o acompañan, como o comedor social ou a campaña de promoción dos bos hábitos alimenticios entre os escolares”.
Pola súa banda, o alcalde de Pazos de Borbén, Andrés Iglesias, destacou o éxito deste taller en edicións anteriores, “deste taller, polo menos dúas terceiras partes dos alumnos sempre acaban atopando traballo mesmo antes de finalizar o ciclo. É unha gran oportunidade para aqueles que levan tempo sen emprego”, finalizou o edil pacense.
O taller está dirixido a persoas maiores de 25 anos que carecen dunha profesión, permitíndolles obter o certificado de profesionalidade que favoreza a súa empregabilidade, e tamén como oportunidade de reciclaxe para aqueles que despois de moito tempo traballando atópanse desempregados.
Actividades sociais
Una das particularidades deste taller de emprego é a súa función social dentro do municipio a través de diversas actividades. En primeiro lugar, está a súa función como comedor social, que, en coordinación con Caritas, permitirá cubrir as necesidades básicas de alimentación dos habitantes do concello con dificultades económicas.
Por outra banda, está a súa función de promoción dunha dieta equilibrada entre distintos colectivos da poboación mediante a realización de xantares saudables que os alumnos do taller prepararán e servirán. En concreto están programadas xornadas cos escolares dos distintos centros do municipio ademais de actividades con grupos da 3ª idade.
Outro dos obxectivos deste ciclo é a posta en valor da riqueza gastronómica local. Durante diversas xornadas temáticas centradas nos festexos tradicionais como xamaín, nadal ou entroido, os alumnos fomentarán o uso de produtos de tempada de orixe local incluíndoos en sobremesas e receitas propias destas datas e dándoos a probar aos visitantes. Do mesmo xeito organizaranse xornadas destinadas a promocionar produtos locais de ambos os municipios.
Por último, cabe destacar que este programa tamén inclúe xornada de portas abertas para que os diferentes empresarios do sector da hostalería da comarca póidanse achegar a coñecer o traballo realizado polos alumnos e sensibilizalos para a futura inserción laboral dos mesmos.

Deja un comentario